Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler staat in voor de productie van sanitair warm water en eventueel bijverwarming van de woning aan de hand van zonne-energie. Op jaarbasis kan u hiermee tot 60% besparen op uw energiekosten voor warm water! Een zonneboiler warmt op door de zon en kan dus in elk jaargetijde gebruikt worden. Wanneer er geen zon is, springt de cv-ketel bij om zo steeds voldoende warm water ter beschikking te hebben. Op basis van de grootte van uw gezin, de mogelijkheden in uw woning, het gewenste rendement en uw budget bieden wij u de ideale oplossing aan.

vaillant-aurostep

Soorten zonneboilers

Het zonnesysteem bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een zonneboiler of buffervat in huis. Envice biedt u verschillende topmerken aan zoals Vaillant, ACV, Stiebel Eltron en Viessmann. Wie zijn water wil verwarmen met behulp van gratis en schone zonne-energie, heeft de keuze tussen drukloze systemen(leegloopsysteem) en systemen onder druk. Het drukloos systeem is voorzien van maximaal 3 zonnecollectoren en een vat van 150 tot 250 liter. Met dit systeem kan u voor een erg schappelijke prijs genieten van gratis zonne-energie. Wenst u uw zonne-energie extra te laten renderen? Dan kan u beter opteren voor een systeem onder druk. Dit kan zowel in combinatie met vlakke collectoren als vacuümbuizen. De mogelijkheden bij een dergelijk systeem zijn bijna onbeperkt!

zonneboiler01

Premies

Momenteel kan u genieten van een premie van uw netbeheerder ter waarde van 550 €/m², met een maximum van € 2.750. Ook heel wat gemeentes geven premies ter ondersteuning van een investering in groene energie. Voor meer informatie over de premies in uw gemeente, kan u terecht op www.energiesparen.be.

De optimale configuratie voor maximale premie is momenteel: 2 collectoren op een vat van 200 liter.

Besparing

Met een zonneboiler verwarmt u het water voor uw douche, bad en afwas. u kan hiermee tot 60% besparen op uw energiefactuur voor warm water! Investeer nu in duurzame energie en geniet van de huidige tijdelijke premies.

Bereken uw eigen terugverdientijd hier!

Merken

Wij werken hoofdzakelijk met zonneboilersystemen van Vaillant en Citrin Solar, maar ook voor andere merken kan u bij ons terecht!

minilogo_vaillant

citrin

Afhankelijk van uw eisen stellen wij u de beste oplossing voor.

Realisaties