Waarom kiezen voor Zehnder ventilatie?

Door de complexiteit, de strengere wetgeving in 2014 van de EPB-regelgeving en het grote aanbod van ventilatiesystemen krijgen architecten en bouwheren het steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. De vraag naar deskundige informatie over het meest aangewezen ventilatiesysteem, dat zowel rekening houdt met de gezondheid van het binnenklimaat als de energie efficiëntie van de woning, is dan ook groot.

Wat is het meest aangewezen systeem voor uw woning? Welke systemen, vereisten en normen voor een goede ventilatie bestaan er? En hoe kan ik ventilatie en isolatie optimaal op elkaar afstemmen? Wij bieden u graag een antwoord op al deze vragen!

Hieronder al een kort overzicht betreffende Zehnder ventilatie systemen.

Zehnder ComfoFan Opti-Air II is een intelligent en gebruiksvriendelijk vraaggestuurd ventilatiesysteem C, dat bovendien ook budgetvriendelijk is! De ventilatiedebieten worden hierbij afstemt op de gemeten luchtkwaliteit door middel van luchtvochtigheid- en/of aanwezigheidssensoren, eventueel aangevuld met CO2-sensoren.
De ComfoFan Opti-Air II kit is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. De kit moet gecombineerd worden met zelfregelende raamroosters van het type P3 of P4. De ventilator werkt volledig automatisch voor een groter gebruiksgemak. Ook de draadloze verbinding tussen sensoren en ventilator vergroot het comfort in uw woning.
De ComfoFan Opti-Air II wordt aangeboden in kit-vorm en omvat naast de ventilatie-unit, 3 hygro-presence sensoren voor installatie in de badkamer, het toilet en wasplaats. Opgelet de sensor in de keuken is niet vereist voor woningen met een bouwaanvraag ingediend na 01/01/2013. Op die manier kan de investering voor het vraaggestuurde systeem C beperkt blijven, zonder echter de E-puntenwinst in het gedrang te brengen. Het systeem is ideaal voor renovatie, maar ook bij nieuwbouw.

De ComfoD balansventilatiesystemen van Zehnder zijn gecertificeerd door het Passive House Institute in Duitsland, een onafhankelijke onderzoeksinstelling die bouwmaterialen test op hun energiezuinigheid en geschiktheid voor passiefbouw.
Alle ComfoD units van Zehnder zijn conform de EPB-regelgeving.
Een waardevolle uitbreiding voor de ComfoD balansventilatiesystemen is de enthalpiewisselaar die zorgt voor een verhoogd comfort en een optimaal binnenklimaat. De Zehnder enthalpiewisselaar is een intelligente en bijzonder hygiënische oplossing, waarmee het D-ventilatiesysteem een groot deel van de warmte en van de vochtigheid van de afgevoerde lucht gerecupereerd wordt en opnieuw afgegeven wordt aan de toevoerlucht in de woning. De enthalpiewisselaar kan ook heel eenvoudig uit het toestel genomen worden en indien nodig onder stromend water gereinigd worden.

 

Wenst u meer informatie voor uw nieuwbouw of renovatie? Contacteer ons!