Wat is duurzame wellness?

Duurzaamheid staat steeds vaker in de belangstelling: ‘Leven met respect voor mens en milieu’. Ook in de Wellness-sector kunnen we deze trend verderzetten. Door gebruik te maken van duurzame materialen en innovatieve oplossingen besparen we water en verbruiken we minder elektriciteit, daar waar er anders kwistig wordt mee omgegaan. Zo kan ook u genieten van luxe zonder uw ecologische voetafdruk te vergroten.

Waarom investeren in wellness?

Is de heerlijke warmte van een sauna of infraroodcabine voor u de enige manier om volop te genieten? Of komt u pas echt tot rust na een krachtige massage van een bubbelende spa? Dan kan u naar een saunacenter of luxueus hotel, maar u kan ook thuis uw eigen oase van rust creeëren!

Infrarood

Iedereen geniet van die eerste zonnestralen in de lente. Met een infraroodcabine kan u profiteren van dit verkwikkend effect wanneer u dat maar wilt! De IR cabine wordt bijzonder aanbevolen bij rug- en gewrichtsklachten en als ontspanning na het sporten. De IR stralen dringen meerdere millimeters diep in de huid, waarbij het onderliggende weefsel wordt verwarmd. Dit zorgt voor transpiratie “van binnen uit”, waardoor schadelijke stoffen worden uitgescheiden. De huid wordt gereinigd en de bloedcirculatie en stofwisseling wordt gestimuleerd. Op een gezonde manier ontstressen, pijnbestrijden en volop genieten!

Sauna

In een sauna wordt het lichaam over het volledige huidoppervlak verwarmd door de lucht. Door de hoge temperatuur gaat het lichaam al snel gaan zweten. Het zweten wordt als zuiverend ervaren. Als gevolg van de zweetreactie wordt de huid weer afgekoeld. De wisselwerking tussen warm en koud zorgt voor reiniging en ontgifting, een verhoging van de weerstand en ontspanning van lichaam en geest! De luxe en relaxatie die een sauna biedt kan ook bij u thuis geïntegreerd worden.

Spa

Met een eigen spa kan u genieten van hydrotherapie (water als massage) of ontstressen van het dagelijkse leven, wanneer u dat uitkomt, in de vertrouwde omgeving van uw eigen tuin. Tijd voor uzelf of ontspannen met vrienden, met uw eigen spa worden uw dromen werkelijkheid! Naast een totale ontspanning en goede nachtrust, verlicht een spa ook spier- en gewrichtspijnen. De nauwkeurige plaatsing van de juiste jets garanderen een effectieve massage. Bekijk hier ons ruim assortiment.

Massagebad

Kom even tot rust en keer alle stress de rug toe. Een massagebad of Whirlpoolsysteem heeft een bijzonder gunstig en gezond effect op ons lichaam. Kies voor een standaard massagebad of kies het bad van uw dromen en laat dit ombouwen tot uw persoonlijke Wellness Oase! U kan kiezen voor hydrotherapie (water als massage), luchtrelaxatie (luchtstromen in bad), kleurentherapie of muziektherapie, of een combinatie! Alles wordt afgestemd op uw lichaam.

Douche

Ook in uw douche kan u een zalig gevoel van welzijn ontstaan. U kan kiezen voor een regendouche, stoomdouche of zonnedouche om een moment van ultieme ontspanning te creëren. Zeg nu zelf, waarom zou u nog kiezen voor een klassieke douche als u tegen een kleine meerprijs kan genieten van een wellness douche? Omdat regendouches gekend staan voor een kwistig gebruik van water, opteert Envice resoluut voor systemen met “luchtverstuiving”, waardoor u nog steeds kan genieten van een stimulerende douche, zonder het waterverbruik de hoogte in te jagen.

Stoom

Wanneer u wil genieten van de weldaden van stoom, kan u kiezen voor een stoomdouche, stoomcabine of hamam. Het principe blijft echter dezelfde: een combinatie van warmte en zeer hoge luchtvochtigheid. Deze interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. Hierdoor worden giftige stoffen afgescheiden. Een stoomdouche heeft dezelfde werking als een stoomcabine of hamam maar kan ook nog steeds gebruikt worden als een douche. Bij een hamam (Turks stoombad) heeft u dan weer veel keuze naar afwerking toe zoals mozaïeken of tegels, de grootte van de ruimte, zitplaatsen, etc.

Kleurentherapie

Kleurentherapie of chromotherapie is gebaseerd op de invloed van kleuren op ons bioritme. Elke kleur heeft een specifieke golflengte, snelheid en ritme. Ook de energie van ons lichaam stroomt en heeft een bepaalde frequentie. In een gezond lichaam is deze energiestroom of bioritme in balans. Door een lichamelijk of psychisch probleem kan deze energiestroom echter worden verstoord. Kleurentherapie zorgt ervoor dat ons lichaam terug naar zijn origineel patroon terugkeert. Chromotherapie kan in elke badkamer of wellness ruimte geïntegreerd worden, zowel in uw sauna, stoomcabine, bubbelbad, … als daarnaast.

Totaalconcepten

Naast ieder individueel stukje Wellness zoals een spa of stoomcabine, kan u bij ons ook terecht voor een totaal concept. Envice ontwerpt en realiseert voor u uw eigen, gepersonaliseerde Wellness ruimte zodat ook u thuis kan genieten van een oase van rust!