Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Doordat vloerverwarming op lage temperaturen werkt is deze verwarmingstechniek uitermate geschikt in combinatie met een condenserende gaswandketel of een warmtepomp. Het feit dat er geen zichtbare radiatoren in uw woning aanwezig zijn is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De voordelen op een rijtje:

  • Doordat er een groter stralingsoppervlak is bij een lagere temperatuur, ten opzichte van radiatoren, heerst het een aangename warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven.
  • Laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden.
  • De warmteopwekker hoeft slechts lagere temperaturen op te wekken, wat met een hoger energetisch rendement kan gebeuren.
  • Geen storende zichtbare verwarmingselementen, zoals radiatoren. Dit is zowel esthetischer als eenvoudiger in onderhoud.
  • De mogelijkheid bestaat om te koelen met behulp van een warmtepomp, of met water uit de diepere ondergrond.

Welke soort vloerverwarming kiezen?

Onze specialiteit: Tackersysteem, plaatsing op bedrukte PE-folie.

Tacker vloerverwarming door ENVICE BVBA

Dit is de prijs/kwaliteit beste manier om uw vloerverwarming te verwezenlijken.  De isolatielaag wordt gevormd door een gespoten PUR-isolatie.  Deze PUR-laag dient meestal te worden geschuurd en geëgaliseerd om de vereiste vlakheid voor het aanbrengen van de PE-folie te bekomen.  Op de folie is een raster gedrukt met een maasbreedte van 10cm waardoor elk veelvoud van deze afstand als legafstand kan worden aangewend.  Dit resulteert in een nagenoeg onbeperkte plaatsingsvrijheid waarbij de bevestiging van de buizen gebeurt door middel van tackerklemmen (prikbeugels).

Wij plaatsen ook de volgende systemen: netten, noppenplaat, droog systeem.

Merken

minilogo_begetube