Vaillant, Europees marktleider in de verwarmingstechnologie, zal tijdens Batibouw 2015 de aroSTOR VWL 290 lanceren, een warmtepompboiler voor warmwaterproductie om de gratis warmte uit de lucht te gebruiken.

Vaillant heeft een zeer uitgebreid assortiment verwarmingssystemen op basis van gas of stookolie. Als antwoord op de technologische vooruitgang in verwarmingssystemen en op de behoefte om duurzame energiebronnen en een hogere levenskwaliteit te combineren, slaat Vaillant resoluut de weg in van de hernieuwbare energie, zoals warmtepomp en zonne-energie.

Met de warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 wordt warmwaterproductie dankzij de warmtepomptechnologie heel ecologisch en goedkoop, aangezien 75% van de nodige energie uit de lucht wordt gehaald. Met een van de hoogste COP-waarden (Coëfficiënt Of Performance) in België (3,03 A7/W55 volgens de EN 16147-norm of 4,00 A15°/W45°C volgens de EN 255-norm) is de aroSTOR VWL 290 van Vaillant ideaal voor nieuwbouw of renovaties.

De aroSTOR VWL 290 is een compromisloze oplossing voor warmwaterproductie in nieuwbouwwoningen. Hij past bijvoorbeeld perfect in passiefhuizen of lage-energiewoningen, waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Voor recente constructies, waar de luchtdichtheid steeds belangrijker wordt, heeft Vaillant zelfs een aerolische kit ontworpen met verschillende nuttige accessoires om de warmtepompboiler luchtdicht met de buitenlucht te kunnen verbinden.

De warmtepompboiler aroSTOR VWL 290 is ook een ideale vervanger voor een oude elektrische boiler. Dankzij de intrinsieke prestaties en het lagere verbruik is dit een voordelige investering. Het bewijs in cijfers: een gezin van vier personen verbruikt 200 liter warm water per dag. Om dit sanitair warm water te produceren met elektriciteit is 3400 kWh vereist, wat neerkomt op € 680 per jaar (0,20 eurocent/kWh). Om hetzelfde volume warm water te produceren met een thermodynamische boiler en een warmtepomp zal de prijs 680/3,03 of € 230 bedragen.

  • Prijs van een elektrische boiler: +/- € 1000 excl. BTW
  • Prijs van de aroSTOR VWL 290: € 2350 excl. BTW
  • Het prijsverschil bedraagt ongeveer € 1350, voor een besparing van € 450 per jaar. De investering is dus terugbetaald na amper 3 jaar.

Als het warm water ‘s nachts wordt geproduceerd, bij nachttarief, zal deze boiler dan na iets meer dan 4,5 jaar terugbetaald zijn. Het blijft dus een interessante investering.

De aroSTOR VWL 290 beschikt over een vat vervaardigd in geëmailleerd staal (vijf jaar garantie) met een magnesiumanode als bescherming tegen corrosie en met een uitstekende thermische isolatie (0,7 kWh/24 uur). Hij is uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. Hij blijft werken tot een temperatuur van -7°C, en de warmwaterproductie is verzekerd dankzij een elektrische weerstand.

De aroSTOR VWL 290 is beschikbaar in twee versies:

  • 1. aroSTOR VWL B 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2350 €) met bijverwarming via een elektrische weerstand van 2,2 kWh of via een combiketel.
  • 2. aroSTOR VWL BM 290/4 (adviesprijs excl. BTW: 2500 €) met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming mogelijk maakt via thermische zonnepanelen onder druk (auroTHERM VFK 145) of via een solo ketel.
[Bron: www.hetportaal.be]