Autobouwer Tesla lanceert een nieuwe batterij voor thuisgebruik, de Tesla Powerwall.

Volgens Tesla sluit het thuis opwekken van energie nu totaal niet aan bij de energielevering. De meeste zonne-energie wordt nl. in de middag opgewekt terwijl er juist in ’s morgens en ‘s avonds pieken in het gebruik te zien zijn op de energiemarkt. Door de opgewekte stroom in de Powerwall op te slaan, hoeven gebruikers ‘s avonds geen stroom van hun energieleverancier af te nemen, maar kunnen ze eerder opgewekte eigen stroom gebruiken.

Voor mensen zonder zonnepanelen of windmolens, kan de Powerwall ook handig zijn. De meeste energiebedrijven maken gebruik van een piek- en daltarief. Piekuren zoals ’s avonds worden dan aan een hogere prijs gerekend. De Powerwall kan de elektriciteit opslaan bij daltarief en uw huis met deze stroom voorzien bij piektarief.

Ook bij stroomuitval wordt de Powerwall automatisch ingeschakeld, een geruststellende gedachte bij heel wat mensen!
“Ons doel is een fundamentele verandering van de manier waarop de wereld energie verbruikt”, aldus Musk. “Het doel is een complete transformatie van de gehele energie-infrastructuur van de wereld.” Om voldoende batterijen te kunnen leveren is Tesla bezig met de bouw van een megafabriek in Nevada van maar liefst 5 miljard dollar. Die fabriek zal met de massaproductie beginnen van batterijen voor huizen en bedrijven alsook de elektrische auto’s van Tesla.

De Powerwall kan ook worden gebruikt om je elektrische auto of fiets op te laden. De 100 kilo wegende accu komt in twee verschillende versies op de markt.

  1. 10kWh opslag aan ± € 3.100
  2. 7 kWh opsalg aan ± € 2.700

De eerste modellen zullen normaal gezien in België beschikbaar zijn begin 2016!

[www.teslamotors.com]