Wat is LED?

Een led is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens werkt. LED betekend Light Emitting Diode.

Voordeel LED verlichting

Een van de grote voordelen van LED verlichting is het lage energieverbruik ten opzichte van de prestatie. In vergelijking met een gloeilamp verbruikt een LED lamp al snel 80% minder electriciteit en 50% minder electriciteit dan een spaarlamp.

ledverlichting

De belangrijkste eigenschap van een lamp is uiteraard de hoeveelheid lichtuitstraling. Deze uitstraling wordt gemeten in lumen. Het licht dat een LED chip uitstraalt zit, in tegenstelling tot de gloeilamp, exact in de golflengte dat door het menselijk oog waarneembaar is. Hierdoor is het verbruik van een LED lamp velen malen lager dan een gloeilamp, die ook ultraviolet- en infrarood licht uitstraalt.

Een LED lamp geeft iedereen dus de mogelijkheid zijn huis energiezuinig te verlichten. De hogere aanschafprijs verdient u binnen 2 à 3 jaar terug door het lagere energieverbuik.

Lange levensduur
Een ander groot voordeel van LED lampen is de lange levensduur. Afhankelijk van welke lamp u kiest zal de levensduur tussen de 25.000 en 35.000 branduren liggen. Dat is tot 30x langer dan een normale gloeilamp of halogeenlamp en tot 5x langer dan een spaarlamp.

Mooie lichtuitstraling
De technologische ontwikkeling op het gebied van LED lampen gaat razendsnel. Waar vroeger een LED lamp nog een felwit gaf, geven de Montiss LED lampen een sfeervolle warmwitte lichtuitstraling. Hierdoor zijn de LED lampen zeer goed te gebruiken voor verlichting binnenshuis. Onze lampen zijn allen dimbaar waardoor uw zelf de sfeer in uw huis bepaalt!

LED verlichting bestaat tegenwoordig in alle soorten en maten. Dus als u het overweegt om te kiezen of over te schakelen op LED verlichting, contacteer ons dan voor advies, plaatsing en ondersteuning.