Huizen met zonnepanelen zijn beter verkoopbaar en brengen zelf meer op!

Uit een afstudeerproject van een Nederlandse masterstudent bouwkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven blijkt dat huizen met zonnepanelen beter verkoopbaar zijn én dat de nieuwe eigenaars ook bereid zijn om hiervoor meer te betalen. Dat staat te lezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars.

De masterstudent Thomas Wisskink vroeg aan 227 kopers, uit de omgeving van Eindhoven, of ze de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak een meerwaarde vinden of niet bij de verkoop van de woning. De meerderheid van de ondervraagden gaf aan om toch voor een woning met zonnepanelen te kiezen en ze waren zelfs bereid om extra te betalen voor deze panelen.

Als we even het rekensommetje maken en stellen dat het systeem met zonnepanelen zo’n 600 euro energiekosten spaart per jaar, dan zijn de kopers bereid om 7000 euro meer te betalen voor de panelen. Dat is ongeveer vergelijkbaar met de aanschafprijs van het systeem. Het kan een duwtje in de rug zijn voor mensen die nog twijfelen aan zonnepanelen omdat ze niet goed weten hoe lang ze nog in de woning zullen verblijven. (LVR)

[Bron: http://ikgabouwen.knack.be]