Wat is een gascondensatieketel?

Een gascondensatieketel haalt een deel van zijn warmte uit verbrandingsgassen door de waterdamp daarin te laten condenseren. Die extra warmte wordt aan de verwarming afgegeven, vandaar het hoger rendement plus een energiebesparing tot 40%.

Door die toptechnologie worden tot 10 keer minder schadelijke stoffen uitgestoten, voordelig voor u en het milieu! Daarom hebben al onze hoogrendementsketels op aardgas het HR-TOP label.

vaillant-ecotec

Moduleren?

Een gascondensatieketel die moduleert past zijn vermogen aan aan de omgevingstemperatuur en het actuele verbruik en zal enkel datgene verbruiken wat gevraagd wordt. Hij meet daarbij de temperatuur van vertrek en retour. Is de temperatuur bij retour te laag (bv. te veel warmteafgifte in de ruimtes) dan stookt hij harder. De vertrektemperatuur hangt af van de gemeten buitentemperatuur (weersafhankelijke regeling) en de gemeten binnentemperatuur (kamerthermostaat). Een ketel kan standaard moduleren tussen de 25 en de 100%, waarbij hij steeds zal werken zodat er geen stilstandsverliezen zijn. Het modulatiebereik is van groot belang om zo weinig mogelijk schakel- en stilstandsverlies te hebben. Hierdoor houdt het water zijn temperatuur in het hele systeem aan, in plaats van steeds te moeten opwarmen en afkoelen.

Welke merken?

Wij installeren hoofdzakelijk Vaillant ketels, maar ook voor andere merken kan u bij ons terecht.