Energie bespaartips: Bij zonne-energie denken de meeste mensen aan zonnepanelen. Gratis stroom produceren als het zonnetje schijnt. Maar er zijn nog meer manieren om de gratis energie van de zon te benutten, bijvoorbeeld met een zonneboiler!

Een zonneboiler haalt geen elektriciteit, maar warmte uit de zonnestralen. De zon warmt water en bewaart het in een geïsoleerd buffervat. Uw centrale verwarmingsketel of elektrische weerstand die normaal instaat voor de verwarming van uw warm water, hoeft op momenten dat er warmte uit de zon kan gehaald worden, bijna niks meer te doen. De zonneboiler werkt vooral als het onbewolkt is, maar dus ook in de winter.

Een zonneboiler is net zo groot als een zonnepaneel. De meeste nieuwbouwhuizen worden standaard met een zonneboiler uitgerust. Ook bij het vervangen van een bestaande cv-ketel is de aanschaf van een zonneboiler interessant. U kan hiermee gemakkelijk 60% besparen op de energiekosten voor warm water!

Warmwateraansluiting
Wenst u een maximaal profijt te halen uit uw zonneboiler? Overweeg dan bij de aankoop van een wasmachine een model met warmwateraansluiting. De meeste wasmachines verwarmen het water elektrisch. Met een warmwateraansluiting kunt u ook hierop besparen! De wasmachine wordt namelijk direct gevuld met warm water uit de cv-ketel (veel goedkoper!) of uit de zonneboiler (gratis!).

Een wasmachine met warmwateraansluiting heet ook wel een hot-fill wasmachine. Bedrijven maken er veel gebruik van, maar onder particulieren is het nog vrij onbekend.

 

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons!