De voordelen van zonnepanelen zijn zo doeltreffend, dat tegen 2020 elke Vlaming zijn eigen stroom zou moeten opwekken!

De Vlaamse overheid wil namelijk dat elke Vlaming tegen dan in een energiezuinige woning leeft. Zonnepanelen is hiervoor al een mooie oplossing! Er zijn namelijk heel wat voordelen bij het aanschaffen van zonnepanelen. En natuurlijk is het een flinke investering, maar dat is slechts eenmalig én u verdient bovendien alles terug!

Voordeel 1: Energiekosten dalen!

Zonnepanelen wekken stroom op. En alles wat u zelf opwekt, dient u niet aan te kopen bij uw stroomleverancier! Voor een gemiddeld gezin van vier lopen de kosten voor elektriciteit al snel op tot € 1.000 per jaar!

Voordeel 2: Milieuvriendelijk!

Zonnepanelen leveren duurzame energie! In tegenstelling tot andere energiebronnen veroorzaken zonnepanelen geen CO2-uitstoot. Minder Co2-uitstoot = een beter en schoner milieu.

Voordeel 3: Lange levensduur!

Zonnepanelen zijn een goede investering, omdat ze zichzelf terugverdienen, maar ook omdat hun levensduur zo hoog is. Zonnepanelen hebben namelijk een gemiddelde levensduur van 25 à 30 jaar! Er is hier namelijk geen sprake van bewegende onderdelen of mechanisch slijtage!

Voordeel 4: Weinig tot geen onderhoud!

Zonnepanelen vragen bijna geen onderhoud! Het enige dat belangrijk is, is dat de zonnepanelen schoon blijven, zodat de opbrengst er niet kan onder lijden! Een regenbui kan hiervoor al wonderen doen! Liggen de panelen echter te plat, dan kan een jaarlijkse afspoeling geen kwaad.

 

 

6. Uw woning stijgt in waarde

Het huis voldoet dankzij de zonnepanelen aan hogere eisen in de woningmarkt. Ook zorgen ze voor lagere maandlasten, waardoor de woning meer in trek raakt wanneer u later wellicht zou willen verhuizen.
Wat betreft verhuizen, zonnepanelen kunt u ook gewoon mee verhuizen, als de nieuwe bewoners van uw woning geen behoefte hebben aan zonnepanelen. Deze zijn niet gebonden aan een woning.

7. Overal toepasbaar met licht

Omdat de zon overal op schijnt kun je op genoeg andere plaatsen een zonnepaneel installeren. Niet alleen uw woning is geschikt, maar ook bijvoorbeeld caravans, straatverlichting, boten, tuinhuisjes e.d. Uiteraard is een goede plaatsing wel essentieel voor een goede opbrengst. Zonnepanelen gericht op het zuiden met een hellingshoek van 36 procent brengen het meeste op.

8. Installatie zonder vergunning

Als laatste voordeel benoemen we het feit dat zonnepanelen zonder vergunning geïnstalleerd mogen worden. Als u in een momentenpand woont, of uw woning aan een bepaald uiterlijk moet voldoen, kunt u bij uw lokale gemeente terecht met vragen over eventuele beperkingen.